Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op het terrein van ruimtelijke planning en infrastructuur heeft de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Charles Cooper (MFK) beloofd mee te werken om het masterplan uit te kunnen voeren.

otrabanda2Hij kreeg vorige week van vertegenwoordigers van Kaya Kaya bv en de Fundashon Ser’i Otrobanda het ‘Masterplan di Ser’i Otrobanda’ overhandigd. Na de presentatie heeft Cooper een rondleiding gekregen.
,,Het masterplan is een visiedocument waarmee een betere connectie en daarmee een betere kwaliteit van leven komt voor de buurtbewoners maar ook een verbetering komt voor de bezoekers en toeristen. Zo zullen alle trappen hersteld worden en komt er een loopbrug in de Arubastraat om zo twee delen van de wijk met elkaar te verbinden. De buurt onder de Julianabrug wordt getransformeerd in een openbare parkeerplaats en daar zullen de kunstroutes aangegeven worden en er komt een openlucht gym”, zo staat onder andere in het masterplan.
Fundashon Ser’i Otrobanda werkt al jaren aan verbetering van het stadsdeel. Daar is onder andere het Kaya Kaya-Festival uit voortgekomen waardoor Ser’i Otrobanda weer op de kaart kwam te staan en model stond voor andere wijken op het eiland. Met investeringen heeft er een positieve verandering plaatsgevonden ook op het gebied van kunst, muziek en toerisme. ,,De bewoners van de wijk staan centraal, ook in het masterplan en helpen evenementen mee organiseren. Beide ministers hebben beloofd mee te werken aan de uitvoering van het masterplan”, zo wordt door de organisaties gesteld. CTB is medefinancier van Kaya Kaya. Eerder was het plan ook al aan de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruisandro Cijntje (PNP), en het toeristenbureau CTB gegeven. Met financiële steun van OBNA, Ennia, Landslotterij en NuCapital is architect Zarja Garmes aangetrokken om het plan te schrijven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.