Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Curacao schaft vrijwel alle coronamaatregelen af.

door Op 17-02-2022

De regering van Curacao heeft vrijwel alle coronamaatregelen afgeschaft. Het aantal geregistreerde covid-besmettingen en mensen die met covid in het ziekenhuis liggen zijn de afgelopen weken flink gedaald. Premier Pisas heeft vanmorgen tijdens een persconferentie de lijst met versoepelingen bekend gemaakt. De versoepelingen gaan morgen, vrijdag, in.

  • De avondklok op Curacao wordt vanaf morgen opgeheven. Tot op heden moest iedereen tussen middernacht en 4.30 uur binnen zijn.
  • De openingstijden van verschillende horecazaken en ondernemingen op het eiland mogen door het vervallen van de avondklok ook weer terug volgens hun oude schema.
  • Ook het samenscholingsverbod voor meer dan 4 personen is opgeheven. Zowel thuis als in het openbaar mag je weer met meerdere mensen samenkomen.
  • Er mogen weer feesten en evenementen georganiseerd worden: binnen tot maximaal 200 personen, in de open lucht tot maximaal 400 personen. Dansen en livemuziek zijn daarbij toegestaan.
  • Charterboten mogen ook weer op volle capaciteiten passagiers verwelkomen. Ook mogen daarop weer feestjes georganiseerd worden.
  • Reizen tussen alle voormalige Antillen (BES- en CAS-eilanden) kan zonder tests, dus geen PCR- en geen antigeen-test. Voor andere landen blijven de huidige testvoorwaarden gelden.

De mondkapjesplicht voor binnenruimtes, zoals winkels en scholen, blijft. De noodtoestand blijft voorlopig van kracht indien ingrijpen nodig blijft. Het doel is om de noodtoestand zo snel mogelijk af te schaffen, aldus Pisas.

Premier Pisas waarschuwt wel dat indien de covid-situatie verslechtert, de maatregelen weer kunnen worden aangescherpt. Hij roept de bevolking op om verstandig te blijven ten aanzien van social distance en hygiene.

 


Meningen van de lezer
  1. Sandra   Op   17-02-2022 om 23:13

    Belachelijk om de niet werkende maar wel ziek makende (allang bewezen) mondkapplicht te blijven handhaven! De echte rede hiervan Is om de mens als slaaf te blijven behandelen!
    Mensen stop zelf massaal met het dragen van die ziek makende onderdrukkende muilkappen!
    En neem u recht om vrij te ademen terug.

  2. Vrijheidsruiter   Op   18-02-2022 om 17:17

    Heb je voor het reizen tussen de BES en CAS eilanden dan ook geen booster prik (meer) nodig?
    Dat was eerst nog aan de orde maar kan het nog niet duidelijk zien.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *