Al het nieuws

Van onze redactie
Willemstad - Een team van zeventien medewerkers zal per 1 april aanstaande de Curaçaose belastingplichtige te woord staan. Daarvoor is een geïntegreerde klantenservice van de Belastingdienst opgetuigd.
De slagzin ‘Op weg naar één klantenserviceafdeling’ benadrukt volgens het ministerie van Financiën het belang van een geïntegreerde klantenservice voor zowel de Ontvanger als de Inspectie der Belastingen.
Om het klantenservice-traject te coördineren heeft de minister zijn kabinetsmedewerker, Tyron Boekhoudt, aangesteld. Minister Javier Silvania (MFK) is naar eigen zeggen ‘persoonlijk erg betrokken’ bij dit traject en wenst alle medewerkers succes toe tijdens deze intensieve trainingsmaand.

F07 Belastingdienst 2AWant maandag heeft de aftrap van de trainingen voor de nieuwe klantenservice van de Belastingdienst plaatsgevonden. De komende vier weken zullen de medewerkers verschillende trainingen volgen over onder andere de diverse belastingmiddelen, communicatie, systeembeheer en online aangiften.

De eerste trainingsdag begon met ‘bemoedigende woorden’ van Alfronso Trona (Ontvanger) en Jamila Isenia (hoofd Inspectie der Belastingen). Hierna werd het doel van de trainingsweken via een korte presentatie toegelicht. Het doel is om een team te vormen dat breed inzetbaar is en waar zowel de Ontvanger als de Inspectie samenkomen.

,,Om te komen tot een geïntegreerde, optimale en moderne klantenservice is het noodzakelijk dat zowel de online als telefonische informatievoorziening wordt verbeterd en dat de fysieke klantenservice wordt heringericht en bemand.” Aldus Boekhoudt.

,,Hierin staan de particulier en de ondernemer uiteraard centraal.” Het streven is dat de belastingplichtige zoveel mogelijk online kan regelen en waar nodig telefonisch contact opneemt.
In het kader hiervan is op 1 maart de vernieuwde website van de Belastingdienst gelanceerd. Boekhoudt legt uit: ,,De website heeft een vernieuwde uitstraling, is makkelijker te navigeren en is voorzien van meer functionaliteiten en informatie.”

De hervorming van de Curaçaose Belastingdienst is onderdeel van het met Nederland overeengekomen Landspakket en valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën. De bewindsman heeft volgens het ministerie in de afgelopen maanden ‘significante resultaten bereikt’ binnen de Belastingdienst en heeft de klantenservice als prioriteitsproject gesteld.
,,De klantenservice is per 1 april 2023 operationeel, met het optimaliseren en centraliseren van het klantcontact als primair oogmerk. Technologie en procesverbetering spelen hierbij een belangrijke rol.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.