Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Knops: Curaçao moet voldoen aan voorwaarden

door Op 29-03-2021

Curaçao komt voorlopig niet meer in aanmerking voor verdere liquiditeitssteun van Nederland. Staatssecretaris Raymond Knops heeft de huidige, demissionaire regering er op gewezen dat voor 1 januari 2021 de wetgeving voor de verlaging met 25 % op het totale pakket arbeidsvoorwaarden voor ministers en Statenleden moest zijn goed gekeurd. Ook de wetgeving  over salarisbeperking van topfunctionarrisen in overheids-nv’s en korting op het pakket van arbeidsvoorwaarden van ambtenaren met 12.5 % is nog niet vastgelegd. Zo lang dat niet gebeurd, kan Curaçao geen aanspraak maken op meer leningen. Volgens het College Financieel Toezicht (Cft) heeft Curaçao op dit moment geen leningen nodig. Het Cft stelt dat Curaçao nog voldoende middelen heeft voor het tweede kwartaal van 2021.


Meningen van de lezer
    • ruud   Op   29-03-2021 om 13:04

      was t maar 1/4 cent , het gaat om 0,25 Naf maar in vergelijking met Nederland is de benzine/dieselprijs op Curacao +-50% goedkoper. Ok de levensstandaard is voor de meeste mensen ook ff anders. Behalve als je Minister of overheidsdirecteur bent.

    • Rene   Op   29-03-2021 om 17:09

      Precies. Want de olieprijs is niet zo hoog. Daarbij loopt het vaststellen vd prijs altijd 1 a 2 maanden achter op de actuele maand

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *