Al het nieuws

Bewakingscamera’s Sambil leggen roof vast

Van onze redactie
Willemstad - Onbekenden hebben woensdagmiddag jongstleden rond 18.00 uur een schilderij van kunstenaar Merly Trappenberg gestolen uit winkelcentrum Sambil. De kunstenaar heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak in onderzoek heeft.

kunstroofOp vrijdag 4 november ging Trappenberg met een klant naar haar kunstgalerij in Sambil. Daar aangekomen merkte zij onmiddellijk dat een van haar werken ontbrak. Trappenberg alarmeerde meteen de beveiliging van het winkelcentrum. Uit de camerabeelden van Sambil is gebleken dat de kunstroof woensdag eind van de middag heeft plaatsgevonden.
Het schilderij is ontvreemd door drie mannen met een witte huidskleur, aldus een persverklaring namens de kunstenaar. ,,Waarschijnlijk toeristen.” Bewakingsbeelden van de parkeerplaats hebben vastgelegd dat de dieven die het kunstwerk hebben meegenomen buiten in een pick-up zijn gestapt en zijn weggereden.
Het gestolen werk is een origineel schilderij in mixed media. Het is een portret van een Afro-Caribische vrouw met een hoofddoek, uitgevoerd in kleur. Het portret is geschilderd op hout en voorzien van een houten lijst. De titel is ‘Girl’ en de afmetingen van het werk zijn: 82 centimeter bij 63 centimeter. Het werk is voorzien van de signatuur van de kunstenaar.
Merly Trappenberg is opgeleid aan de voormalige Akademia di Arte en is al jaren een bekende kunstenaar op Curaçao. Zij heeft reeds zeven jaar een kunstgalerie in Sambil, waar zij haar werk tentoonstelt. Enkele van haar werken waren tijdelijk in de gang van Sambil opgesteld. Daar hing ook het werk dat woensdag door de drie dieven is meegenomen. ,,Een dergelijk incident heeft nog niet eerder plaatsgevonden in Sambil”, aldus het persbericht.
Trappenberg hoopt dat de politie haar werk snel terugvindt. ,,Maar zolang zij het niet terugheeft, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van de diefstal op de hoogte zijn. Mocht iemand het ergens zien, dan moeten mensen weten dat het een gestolen schilderij is, en dat het naar Merly terug moet.”
Voor contact wordt onder meer verwezen naar de website.
curacao-art.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.