Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een recordaantal van twaalf politieke partijen doet vandaag mee aan de verkiezingen op Aruba. Het zijn vervroegde verkiezingen, nadat het kabinet Wever-Croes op 30 maart viel.

F01 Verkiezingscampagne Aruba 6Van de twaalf partijen zijn er drie nieuw. Accion21 van partijleider Miguel Mansur, HTC met partijleider Gilbert Webb en Pueblo Prome van Michael Williams doen voor het eerst een gooi naar een zetel. Ursell Arends deed met Raiz ook al mee aan de vorige verkiezingen, maar haalde toen net geen zetel.

De andere partijen zijn bekend bij de kiezers, maar er zijn wel een paar nieuwe partijleiders. PPA wordt geleid door Lisette Malmberg, Marisol Lopez-Tromp voert nu MAS aan, de nieuwe partijleider van UPP is Seraida Pemberton-Leonard en Allan Howell heeft bij de POR het stokje overgenomen. De andere deelnemende partijen zijn Curpa van Eric Ras en RED met Ricardo Croes.

F01 Verkiezingscampagne Aruba 2AVP-leider en voormalig premier Mike Eman - die na de verkiezingsuitslag van de vorige verkiezingen nog aankondigde te stoppen als partijleider - is weer terug op het politieke strijdtoneel. De huidige premier Evelyn Wever-Croes wil vandaag MEP weer naar de overwinning leiden.

De politieke partijen hebben drie maanden de tijd gehad om campagne te voeren en de burgers te overtuigen om op hen te stemmen. Dat was een uitdaging te midden van de coronapandemie. De kleinere partijen deden hun best om online campagne te voeren, van zich te laten horen in radio-uitzendingen en via Zoom-meetings de kiezers te bereiken.

Het Korps Politie Aruba meldt dat er vandaag voldoende politie op de been is om in alle stemdistricten aanwezig te zijn. De helikopter wordt ingezet om vanuit de lucht de openbare orde te handhaven. Op straat zijn patrouilles die ervoor zorgen dat de verkiezingen ordelijk zullen verlopen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.