Al het nieuws

Rente over achterstallige loonbelasting en sociale premies

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), heeft tijdens de Statenvergadering over het opschonen van de belastingen aangegeven ook de bezwaarschriften op te schonen.

SilvaniaDat is goed nieuws voor 35.000 belastingbetalers. Silvania: ,,Ik heb onlangs een conceptadvies gekregen om de grote hoeveelheid bezwaarschriften te verlagen. Dit advies houdt in dat alle bezwaarschriften die te maken hebben met een aanslag van 1.000 gulden of minder, automatisch toegekend en gehonoreerd worden. Als we dit doen kunnen we 65 procent van de bezwaarschriften over omzetbelasting, loonbelasting en sociale premies, ongeveer 35.000 in totaal, aftekenen.” De achterstand die is opgetreden behelst een aantal van 55.000 onbeantwoorde bezwaarschriften. Ook geeft de minister aan dat de bezwaarschriften van vóór 2017 niet meer behandeld worden, tenzij de belastingplichtige hierop staat. ,,En dat zal het geval zijn als de belastingbetaler geld terug denkt te ontvangen”, aldus Silvania.
Daarnaast werkt de minister aan het actiever innen van loonbelasting en sociale premies. ,,Niet bij de belastingplichtige, want die kan er niets aan doen als deze bedragen niet afgedragen worden, maar bij de werkgevers die om hun moverende redenen besluiten niet meer aan deze betaalplicht te voldoen.” De werkgever die hier een schuld in opbouwt moet daar 6,75 procent wettelijke rente over betalen. ,,We maken een einde aan het feit dat de Belastingdienst wordt gebruik als financier die vervolgens geen rente kan vragen over de voorfinanciering.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.