Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Twee doden bij helikoptercrash

door Op 20-07-2020

Bij een crash met een NH90-maritieme gevechtshelikopter zijn gisteren 2 van de 4 bemanningsleden om het leven gekomen. Het gaat om de 34-jarige vlieger Christine Martens en de 33-jarige tactische coördinator Erwin Warnies. Beiden militairen hebben de rang van luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie. De helikopter raakte zondag aan het einde van een kustwachtpatrouille te water in de Caribische Zee, vlakbij Aruba. (Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer maakte dit gisteravond bekend tijdens een persconferentie in Den Haag. De families van de omgekomen militairen waren toen al door Defensie op de hoogte gebracht. De 2 andere bemanningsleden hebben geen ernstig fysiek letsel.)

De helikopter maakt deel uit van het patrouillevaartuig Zr.Ms. Groningen. Een kustwachthelikopter en het Defensieduikteam ondersteunen Zr.Ms. Groningen om de NH90 veilig te stellen. Daarbij heeft vooral de zwarte doos prioriteit, zo maakte Defensie gisteravond bekend. De Inspectie Veiligheid Defensie gaat onderzoek doen. Er is inmiddels een condoleanceregister geopend op www.defensie.nl.

Minister Ank Bijleveld-Schouten schreef vanmorgen in een brief aan de Tweede Kamer dat de gehele NH90-vloot per direct aan de grond blijft.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *



Lees verder