Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Desaroyo Karnaval Kòrsou (FDKK) presenteerde gisteren haar plan voor het komende carnavalsfeest. Met de slogan ‘Nos Karnaval’ benadrukt de stichting de inclusiviteit van het Curaçaose carnaval.

karnaval2FDKK heeft twee maanden om alle activiteiten te organiseren. De stichting streeft naar creativiteit, milieubewustzijn, veiligheid en een gezonde boekhouding. Binnen vijf jaar moet de carnavalsorganisatie onafhankelijk zijn en het carnaval als product lokaal en internationaal promoten.
FDKK-voorzitter Herman ‘Manchi’ Harms is ervan overtuigd dat het carnavalsfeest in 2023 bijzonder zal zijn. De stichting richt zich vooral op de carnavalsgroepen, die centraal staan tijdens de viering. Met name de continuïteit en kwaliteit van de groepen heeft de aandacht van de stichting.
De aftrap van het carnavalsseizoen is op 7 januari 2023. Hiervoor heeft de organisatie een nieuw concept bedacht met onder meer de populairste lokale bands en de carnavalsgroepen. Het Tumbafestival voor kinderen is op 14 januari. Dit wordt getrokken door Heinrich Pieters en Axel Pikero. Het festival is meer een leertraject waarbij het competitieve deel minder op de voorgrond staat. Ouderbetrokkenheid is hierin cruciaal.
De carnavalsverkiezingen gaan in 2023 door. Dat geldt ook voor het carnaval van Bándabou. Het FDKK-team is hierover in onderhandeling. Verdere details worden op een later moment gegeven.
FDKK heeft veiligheid hoog in het vandaal staan. Doel is een soepele parade met zo min mogelijk obstakels. ,,Een parade die op tijd begint met zo min mogelijk oponthoud. Een parade waarbij de deelnemer kan springen zonder zich opgejaagd te voelen om het einde te halen”, aldus de organisatie. Om dit te bereiken gaat de carnavalstrekker in gesprek met de politie, de brandweer, AGKK en Amak. De carnavalsroute blijft in 2023 ongewijzigd. Daar komt in de toekomst hoogstwaarschijnlijk verandering in.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.