Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) zal de komende vijf jaar in totaal 2,5 miljoen euro gedoneerd krijgen van de Nederlandse Nationale Postcode Loterij (NPL).

F09 PostcodeloterijDoormiddel van een jaarlijkse donatie van 500.000 euro wil de NPL de activiteiten van de DCNA blijven steunen. Deze activiteiten bevatten projecten om de natuur in het Nederland Caribisch gebied te beschermen door de beheerorganisaties voor beschermde gebieden en parken op Curaçao, Aruba, Bonaire, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten bij te staan.
Voorzitter van DCNA, Hellen van der Wal, reageert dankbaar op de steun van de NPL: ,,Onze unieke en tropische eilanden, met hun hoge biodiversiteit en overvloed aan wereldwijd bedreigde ecosystemen en soorten, vereisen dat we ons verenigen om de biodiversiteit te beschermen. Dat is het hart van de DCNA. We zijn enorm dankbaar voor de steun van de Nationale Postcode Loterij en kijken ernaar uit om de beheerorganisaties voor beschermde gebieden en parken te blijven helpen om de Nederlandse Caribische natuurschatten te beschermen.”
De variëteit aan ecosystemen van het Nederlands Caribisch gebied trekt een hoop toeristen en vormt daarmee een belangrijke bron van inkomsten. De natuur op de eilanden is uniek en belangrijk, maar is tegelijkertijd kwetsbaar en kampt al langere tijd met bedreiging. Tot de belangrijkste bedreigingen behoren slecht gereguleerde (kust)ontwikkeling, afvalwater- en afvalbeheer, overbegrazing en de impact van invasieve soorten en klimaatverandering.
DCNA is een non-profitorganisatie die is opgericht om de natuurlijke omgeving te beschermen en duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen op de zes Nederlands Caribische eilanden te bevorderen. De DCNA werd in 1998 gevormd en het hoofdkantoor bevindt zich op Bonaire. De doelstelling van de organisatie is de biodiversiteit te beschermen en duurzaam behoud te bevorderen, zowel op het land als in het water. Door een verenigde stem te creëren, duurzame financiering veilig te stellen, middelen, vaardigheden en ervaring te delen en educatie en publieke bewustwording te bevorderen, is DCNA in staat om het netwerk te versterken en initiatieven voor natuurbehoud in het hele Nederlandse Caribisch gebied te ondersteunen.
DCNA heeft een meer dan tien jaar lange geschiedenis met de NPL en hun ‘Goede Doelen’. Sinds 2008 wordt DCNA volledig gesteund door de NPL en ontvangt een jaarlijkse subsidie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.