Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor 1.731 leerlingen van groep 8 van het funderend onderwijs is de Eindtoets Funderend Onderwijs (EFO) gisteren van start gegaan.

EFO1Dat zijn twaalf leerlingen meer dan vorig jaar. Het is dit jaar ook de twaalfde keer dat de EFO wordt afgenomen. De kinderen maken ook vandaag en morgen nog toetsen en daarna weer op 10 en 11 mei. Dit jaar zullen in totaal 56 scholen - dat is er één meer dan vorig jaar - met in totaal 85 klassen deelnemen aan de eindtoets. De leerlingen die meedoen komen van verschillende scholen die ressorteren onder de zeven reguliere en de vijf privéschoolbesturen. De EFO toetst drie onderdelen: Papiaments, Nederlands en rekenen/wiskunde met in totaal 270 toetsitems. Van de 1.731 leerlingen maken 1.631 leerlingen de toets voor het onderdeel rekenen/wiskunde in het Nederlands en 100 leerlingen maken de toets voor dit onderdeel in het Papiaments. Deze 100 leerlingen zijn verdeeld over 4 scholen. Voor rekenen/wiskunde hebben de scholen, afhankelijk van de instructietaal die zij op school hanteren, de keuze om hun leerlingen dit onderdeel of in het Nederlands of in het Papiaments te laten maken. Het Expertisecentrum voor Toetsen & Examens is de uitvoerende organisatie binnen het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en draagt zorg voor de constructie, productie, distributie en correctie van de EFO en rapporteert daarnaast de resultaten per leerling aan de schoolbesturen. Echter, de normering en het eindadvies over het vervolgonderwijs en hoe dit advies tot stand komt zijn aangelegenheden van de schoolbesturen zelf. De resultaten van de EFO worden in de tweede week van juni 2022 aan de schoolbesturen overhandigd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.