Nieuws Curaçao

Actuele Covid-19 cijfers op Aruba en Bonaire

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal actieve besmettingen op Aruba en Bonaire. Daarnaast lees je het aantal nieuwe besmettingen per dag, de testratio en het aantal patiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Aruba

Op Aruba zijn 366 mensen getest op het coronavirus, waarvan 87 ingezetenen van het eiland. Er zijn 16 nieuwe besmettingen aan het ligt gekomen. Het gaat om 14 ingezetenen en 2 toeristen.

De lokale besmettingsgraad op Aruba is 16 procent.

Momenteel liggen er 25 patiënten in het ziekenhuis met Covid-19, tien daarvan liggen op de intensive care.

Aruba heeft op 18 januari 476 actieve besmettingen.


Bonaire

De afdeling Publieke Gezondheid op Bonaire heeft na de grote drukte van vorige week de bestanden bijgewerkt. Op basis daarvan kan het aantal personen met een actieve besmetting en in quarantaine flink naar beneden worden bijgesteld.

Onder de 21 testresultaten die binnen zijn gekomen, zijn er twee positieve gevallen van Covid-19 ontdekt. Eén van de actieve gevallen is een toerist.

In totaal zijn 26 personen hersteld sinds gisteren. Er zijn nog steeds 4 ziekenhuisopnames door Covid-19, één persoon krijgt intensieve zorg.

Bonaire telt 80 actieve gevallen van Covid-19 op 19 januari 2021.


Deel dit artikel