Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In juli van dit jaar kopte deze krant dat het wachten is op een wet voor paardenrennen. De minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN), kon deze week tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten melden dat er een kleine vooruitgang is in dit proces.

wetpaarden,,Het wetsvoorstel heeft langer geduurd dan verwacht maar ik kan de Staten informeren dat in de ministerraad deze week het advies van Wetgeving en Juridische Zaken (WJZ) is besproken en dat er een akkoord is. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Sociaal-Economische Raad (SER) voor economische toetsing en daarna naar de Raad van Advies (RvA) en Staten. Het is belangrijk dat het proces voortgezet wordt want het geeft werk aan zeker 100 man”, aldus de minister. De wetgeving gaat vooral over het toezicht op het wedden op paardenraces. De paardenrenbaan moet bij Landhuis Brievengat komen. Michael Monte is namens Coral Games belast met de uitvoering van het project. Hij investeert tien miljoen in de paardenrenbaan. De overige acht miljoen moet worden opgebracht door Amerikaanse investeerders. Het project heet officieel Hipodromo International de Curaçao Almirante Brion en in juni van dit jaar werd bij het ministerie voor Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) een aanvraag voor een hindervergunning ingediend. Deze vergunning kan ook niet afgegeven worden zonder genoemde wetgeving. De opbrengsten uit de races worden overigens voornamelijk uit het buitenland verwacht doordat de Curaçaose renbaan verbonden wordt met goklocaties in de Verenigde Staten.

Monte eerder in deze krant: ,,Als de vergunningen er eenmaal zijn en de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan, staat het complex er in acht maanden tot een jaar. De renbaan, de stallen voor 300 paarden, het restaurant, de kliniek. Het project zal ‘gegarandeerd minstens 500 banen opleveren’, zegt Monte. Dat zijn onder andere jockeys, verzorgers en trainers. In de tweede fase wordt er bij de renbaan een hotel gebouwd met 250 kamers, waar bijvoorbeeld de eigenaren van renbanen kunnen logeren.”
Het is twee en een half jaar geleden dat Coral Games-directeur Johan Martina en minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) hun handtekening zetten onder een Memorandum of Understanding (MoU).

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.