AD/Shody Careman
Volledig scherm
PREMIUM
© AD/Shody Careman

Hoe leggen we dit uit? Optreden voor negen man is verboden, maar vliegen naar Curaçao mag wel

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster komt op voor de talentvolle jeugd in de cultuursector. ,,Gaat iemand hen ooit ontdekken, een kans geven of laten we de kunstlichting 2020 gewoon lekker verrekken?’’

  1. Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’
    PREMIUM
    ouderschapsverlof
    162

    Kersverse ouders moeten soms fulltime blijven werken: ‘Als je niet werkt, komt er ook niks binnen’

    De één gaat er twee maanden betaald tussenuit, de ander moet een paar dagen na de geboorte weer aan het werk. Ouderschapsverlof in Nederland is ongelijk verdeeld tussen verschillende beroepsgroepen. Ambtenaren krijgen hun volledige loon uitbetaald, terwijl veel anderen het met 70 procent moeten doen. Kapper Nigel zou daar allang blij mee zijn: de kersverse vader krijgt helemaal niets.
  2. Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinautomaat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt
    PREMIUM
    de wijkagent

    Jongen in dikke kleding en capuchon bij pinauto­maat wekt argwaan agent: oplichter op heterdaad betrapt

    Op een mooie zomerse dag staat een jongen met dikke kleding, een capuchon op en een telefoon voor zijn gezicht bij de pinautomaat. Mijn collega vertrouwt het niet en gaat achter de jongen staan. Al snel is duidelijk dat deze jongen geen geld van zijn eigen rekening aan het pinnen is. In deze nieuwe aflevering van de serie De wijkagent: hoe een alerte agent op het nippertje voorkomt dat een vrouw slachtoffer wordt van oplichters.