Nieuws Curaçao

Suriname en de eilanden bijeen in communicatiecongress WTC

WILLEMSTAD – Curaçao was vorige week gastheer voor het communicatiecongres ‘de kracht van het Caribisch Koninkrijk’ in het World Trade Center. 150 participanten namen deel aan het congres en de masterclass.

Communicatie professionals van de eilanden Bonaire, Curaçao, Aruba, Saba, St Eustatius, Saba en Suriname waren aanwezig om kennis uit te wisselen. 

Het Surinaamse Centrum voor Communicatie & Public Relations (CCPR) is uitgenodigd als keynote spreker om Interculturele communicatie te belichten. De masterclass “de paraplu van Interculturele Communicatie” was een groot succes. Het geheel werd geopend door minister-president Gilmar Pisas van Curaçao.

Suriname heeft met de vertegenwoordiging van CCPR, voorzitter Angela van der Kooye, de toon gezet om het land ook regionaal te positioneren op het gebied van Communicatie. 

“Als keynote spreker, was het een enorme eer en een bekroning voor het harde werk dat er al sinds 2015 wordt verricht op het gebied van kennisuitwisseling”, zegt Van der Kooye.

Op de tweede dag van het congres is ook het Regionaal Platform Communicatie, opgericht, waarin Suriname is vertegenwoordigd. Vanuit Suriname, zijn er in totaal drie vertegenwoordigers in het platform. CCPR is verder ook een samenwerking aangegaan om deel te nemen aan toekomstige communicatie activiteiten op regionaal niveau.

De kracht van communicatie, het thema in 2015, van het eerste communicatiecongres in Suriname, heeft hierdoor meer betekenis gekregen. 

In Suriname wordt het communicatiecongres om de twee jaren georganiseerd. In 2021, in de COVID-19-pandemie heeft het communicatiecongres online plaatsgevonden met als thema: “Wie is je vader, wie is je moeder.”

Deel dit artikel