Nieuws Curaçao

Zeven op de tien leerlingen op Curaçao in één keer geslaagd

Dit schooljaar zijn gemiddeld zeven op de tien leerlingen geslaagd, 68,4 procent om precies te zijn. Het slagingscijfer kan nog hoger worden na de herexamens.

Van de 174 leerlingen die opgingen voor hun vwo-examens, slaagden er 122. Dat is zeventig procent. Bij de havo deden 444 leerlingen examen, daarvan slaagden er 301, een slagingspercentage van 68 procent.

In het vsbo-onderwijs deden 645 leerlingen examen in de richting Theoretisch Kadergerichte Leerweg, TKL. Ook daar was met 437 geslaagde het slagingspercentage 68 procent.

De Praktisch Kadergerichte Leerweg, PKL, kende 373 kandidaten, 250 legden hun examen met goed gevolg af. Een slagingspercentage derhalve van 67 procent. Bij de Praktisch Beroepsgericht Leerweg PBL, slaagden 184 van de 267 leerlingen, 69 procent.

Lager

De slagingspercentages dit jaar zijn lager dan vorig jaar. Dat heeft vermoedelijk te maken met de aangepaste normering destijds vanwege de covid-lockdowns en het thuisonderwijs. Een niet-essentieel vak mocht weggestreept worden en er was een extra herkansingsmogelijkheid.

De herexamens worden deze week afgenomen. Uitslagen daarvan worden gepubliceerd op 1 juli.

Deel dit artikel