Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Fundashon Bon Intenshon stelt komende editie CIFFR uit

door Op 01-12-2020

Fundashon Bon Intenshon heeft besloten om het Curacao International Film Festival Rotterdam voor volgend jaar geen doorgang te laten vinden. Dat heeft Percy Pinedo namens de organisatie gisteren laten weten. Het is volgens hem een gevolg van de aanhoudende corona-onzekerheid en de daardoor beperkte zaalcapaciteit. Woordvoerder Pinedo noemt het ‘bijzonder jammer’. Maar volgens hem vindt de organisatie het niet verantwoord om onder de huidige omstandigheden een evenement te organiseren dat het liefst zoveel mogelijk mensen betrekt uit binnen- en buitenland.

Het educatieve traject Challenges wordt wel voortgezet. Anja van Bergen begeleidt sinds twee jaar scholieren van de middelbare scholen Frater Aurelio en Mari Stella bij het realiseren van een korte film, gemaakt met een smartphone, waarin de levenswereld van deze jongeren wordt vastgelegd. Het traject heeft al een aantal interessante films opgeleverd die voor het einde van 2020 op Curaçao worden vertoond.

Het International Film Festival Rotterdam viert in 2021 zijn 50ste editie. Van februari tot en met juni vinden in Rotterdam diverse evenementen plaats, waaronder een speciaal programma dat focust op Caribische films. Meer informatie over het filmprogramma van IFFR en de diverse evenementen is te vinden op IFFR.com.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *