Nieuws Curaçao

Stichting Un Man Pa Komunidat weer actief aan de slag

Foto boven, van links naar rechts;
Cindy Eman (Yu di Tera), Kim Russel (oprichtster en voorzitter),
Robert J. (project renovatie huis), Amenda Steelink (penningmeester),
Steven Winters (secretaris)

Stichting Un Man Pa Komunidat ondersteunt het werk van Yu di Tera van Cindy Eman. Die geeft een professionele boost aan groene initiatieven over het hele eiland. Un Man Pa Komunidat beheert de gelden per project en zorgt zo voor een transparante financiële administratie.

Un Man pa Komunidat is in 2013 in het leven geroepen om projecten te ondersteunen voor armoedebestrijding.

bol

Groen

Cindy is in 2018 als Aard Econoom teruggekeerd naar haar geboorte-eiland. Door haar werk en persoonlijke interesses kwam ze veel in aanraking met groene organisaties en initiatieven.

Tijdens de lockdown in maart 2020 is in haar wijk Ser’i Otrobanda het project van de Urban Community Gardens opgestart, waar ze zich snel over het operationele gedeelte ontfermde.

Botika Zuikertuintje heeft een genereuze donatie gedaan om het werk voort te zetten. Ook heeft de Goede Doelen Commissie van Klein College een donatie gedaan voor het herstellen van de greenhouse bij Siloam, ook een project van Yu di Tera. En meer donaties zijn welkom.

bol

De stichting

Kim Russel is de initiatiefneemster van Un Man pa Komunidat. Sinds het begin van de Corona crisis is de stichting een aantal keren benaderd om hulp. Kim heeft nu ruimte gemaakt om meer projecten te doen. Yu di Tera is daar een van.

De uitdaging is om te zorgen dat er nieuwe projecten bij komen die mensen op het eiland in duidelijke behoefte kan ondersteunen: een veilig huis, een werkende keuken en badkamer, een bed om in te slapen, voedselvoorziening en onderwijs.

https://www.facebook.com/Un-man-pa-komunidat-A-hand-for-a-fellow-citizen-614658261924730


Deel dit artikel