Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het bestuurscollege (BC) zegt inwoners tegemoet te willen komen die tijdens de coronacrisis in grote problemen zijn gekomen doordat ze hun baan zijn kwijtgeraakt.
bonbanenHet gaat om diegenen die per 1 januari 2021 niet meer in aanmerking komen voor steun conform de tijdelijke subsidieregeling loonkosten en inkomensverlies Caribisch Nederland (CN). Om welke banen het concreet gaat is niet duidelijk. Ook over het aantal banen dat gecreëerd gaat worden laat het BC zich niet uit.
Door de coronacrisis is het nu moeilijker om ander werk te vinden. Hierdoor dreigt een aantal mensen tussen wal en schip te vallen. Het gaat volgens gedeputeerde Hennyson Thielman om medeburgers die een bijdrage hebben geleverd aan onze gemeenschap die nu zonder inkomsten zitten. ,,Als BC willen we ons inzetten om waar mogelijk deze groep te steunen met tijdelijke banen zodat zij toch inkomsten hebben totdat het toerisme weer helemaal op gang komt”, aldus Thielman. Volgens hem is er, ondanks de terugval in het toerisme, nuttig werk te doen op het eiland. Hij zegt daarbij te denken aan het schoonmaken van wijken en stranden, het schilderen van overheidsgebouwen of ondersteunend werk bij het vaccinatieprogramma.
Enkele weken geleden is het jobcenter Plenchi di Trabou geopend. De missie van het jobcenter is om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen en waar nodig werkzoekenden training, om- en bijscholing en persoonlijke begeleiding aan te bieden. Dit verruimt hun kansen om aan geschikt werk te komen. ,,De onderstand is geen eilandelijke taak, maar armoedebestrijding wel. Wij hebben ons de vraag gesteld of het team van Plenchi di Trabou iets kan betekenen voor werklozen die nog harder dan anderen zijn geraakt door de crisis”, zo legt gedeputeerde Nina den Heyer uit. Maar het aanbod is volgens haar niet vrijblijvend. ,,We doen een investering in deze mensen en verwachten daarvoor terug dat zij zich gemotiveerd inzetten. Sommige banen zullen niet snel terugkeren, dus gaan we om- en bijscholing aanbieden om werkzoekenden kansrijker te maken voor sectoren die zich als eerste herstellen.”
Het BC zegt zich te realiseren dat niet iedereen aan tijdelijk werk kan worden geholpen. Wel wil het zich inzetten om zoveel mogelijk werkzoekenden te helpen met de overbruggingsregeling. Inwoners die op zoek zijn naar (tijdelijk) werk kunnen zich aanmelden bij Plenchi di Trabou op Kaya L. D. Gerharts nummer 12, ook bereikbaar op telefoonnummer 7158346.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.