Al het nieuws

Ombudsman: Daarmee kan de armoede bestreden worden

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Om armoede te bestrijden en te voorkomen moet er een betere opvoeding en scholing van jongeren komen en een intensieve coaching van volwassenen om hen te leren hoe op verantwoorde wijze om te gaan met de financiële middelen die zij tot hun beschikking hebben.

F06OmbudsmanDat is een van de belangrijkste uitkomsten van een door de ombudsman van Curaçao, Keursly Concincion, georganiseerd rondetafelgesprek over armoede op Curaçao op 30 september 2022. ,,Aan dit gesprek namen veel lokale organisaties deel die zich in de praktijk inspannen om sociale problemen op Curaçao te bestrijden. Tijdens dit gesprek spraken de deelnemers onder meer over hoe de samenwerking tussen de verschillende organisaties kon worden verbeterd om de effectiviteit van de hulp aan de kwetsbare burger te verbeteren. Verder is uitgebreid gesproken over mogelijke oplossingen om armoede te bestrijden”, aldus de ombudsman. Die vervolgt: ,,Eén van de belangrijkste conclusies uit het rondetafelgesprek was dat er de laatste jaren al vele rapporten zijn geschreven over de bestrijding van armoede, en dat de tijd is gekomen om concrete acties te ondernemen.” De ombudsman heeft een verslag opgesteld van het rondetafelgesprek en zal dit aanbieden aan de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP), met het doel om met de minister van gedachten te wisselen over de aanbevelingen die in het gesprek van 30 september 2022 naar voren zijn gekomen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.