Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Defensie oefent voor orkaanseizoen Bovenwinden

door Op 28-05-2021

Defensie houdt van 26 mei tot en met 5 juni een orkaannoodhulpoefening op de Bovenwindse eilanden. Doel van de training is dat de militairen bij een daadwerkelijke orkaandreiging snel en effectief ingezet kunnen worden. De eenheden zullen hun verblijf ook benutten om bekender te raken met alle drie de eilanden en de daarop gevestigde relevante partners. Zoals overheidsorganisaties, non-gouvernementele organisaties en bedrijven die een belangrijke rol spelen bij noodhulp. Er vindt verder geen groot oefenscenario plaats op de Bovenwindse eilanden. Het overgrote merendeel van de 250 militairen is al aanwezig in het Caribisch gebied.

Het bestaat onder andere uit eenheden van de Koninklijke Landmacht, het Korps Mariniers en marineschip Zr.Ms. Pelikaan. Daarnaast is op Sint Maarten permanent een mariniersdetachement aanwezig. Door op de Bovenwindse eilanden te trainen is het bij een daadwerkelijke orkaandreiging mogelijk om snel over te kunnen gaan tot het bieden van noodhulp en het redden van mensen in nood. Ook kunnen de militairen in zo’n situatie de civiele autoriteiten ondersteunen en bijdragen aan de openbare orde en veiligheid.

In de voorbereiding en uitvoering van deze oefening is nadrukkelijk rekening gehouden met de (reis)beperkingen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt. Alleen personeel met een negatieve Corona-test mag deelnemen aan de oefening. Alle aanvullende regels van de overheden van Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius worden nageleefd.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *