Nieuws Curaçao

IMO audit maritieme zaken Curaçao is klaar, maar nog niet beschikbaar

WILLEMSTAD – De International Maritime Organization (IMO) heeft haar maritieme audit voor Curaçao afgerond. De auditors hebben hun bevindingen gerapporteerd, maar deze zijn momenteel nog niet openbaar. Na technische input van Curaçao zal IMO het definitieve rapport later verzenden, welke dan wel openbaar wordt gemaakt volgens een verklaring van het ministerie van Verkeer en Vervoer.

Deze audit wordt om de zeven jaar uitgevoerd om te controleren of Curaçao zich aan de IMO-regels houdt. De IMO is de gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties die verantwoordelijk is voor de veiligheid en beveiliging van de scheepvaart en het voorkomen van zee- en luchtverontreiniging door schepen.

De audit is van toepassing op het gehele Koninkrijk der Nederlanden, inclusief Nederland en de BES-eilanden, Curaçao, Aruba en St. Maarten.

Na publicatie zal Curaçao samenwerken met andere landen in het Koninkrijk om een zogenaamd Corrective Action Plan te ontwikkelen dat door de IMO zal worden gemonitord.

In april vindt er een conferentie plaats waarin alle ministers die verantwoordelijk zijn voor maritieme zaken binnen het koninkrijk de resultaten van deze audit zullen bespreken en ook de strategie zullen behandelen om een hoger niveau van naleving van internationale verdragen voor de bescherming van onze oceanen, het ecologische systeem en de maritieme veiligheid te bereiken.

Deel dit artikel