Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Regering Aruba dient ontslag in

door Op 30-03-2021

De Arubaanse regering van minister-president Evelyn Wever-Croes heeft dinsdag haar ontslag aangeboden aan de gouverneur van het eiland. Daarmee is de regering demissionair, wordt het parlement ontbonden en zullen op korte termijn nieuwe parlementsverkiezingen worden gehouden. Het besluit is genomen nadat vanochtend door het Openbaar Ministerie op Aruba bekend werd gemaakt dat er een strafrechtelijk onderzoek plaatsvindt naar misbruik van geld door coalitiepartij POR.

De regering noemt betrouwbaarheid van bestuur één van haar belangrijkste punten. Naar aanleiding van de mogelijke fraudezaak is besloten het ontslag aan te bieden. Het OM deed haar uitspraken naar aanleiding van berichten in de media over een onderzoek in de politiek.

Aruba kent na de verkiezingen van 22 september 2017 een coalitie van drie partijen. De partij MEP van minister-president Evelyn Wever-Croes en de kleinere partijen RED en POR. Vlak voordat Wever-Croes het ontslag van haar regering indiende, maakte Nederland bekend dat het Aruba zal helpen met nieuwe liquiditeitssteun. Daarmee kan het land de gevolgen van de corona pandemie opvangen.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *