Geen categorie

Curaçao weigert vertrek hulpgoederen

Hulpgoederen Venezuela

Curaçao heeft vrijdagavond het vertrek van de Seven Seas naar Venezuela geweigerd. Volgens de regering Rhuggenaath zijn er geen garanties dat de boot welkom is in Venezuela.

De Coalition Aid & Freedom die het transport vanuit Curaçao coördineert vertrekt vanochtend daarom eerst naar Bonaire. Vandaar is er geen belemmering om op Venezuela te varen.

Michael Rodrigues van de hulporganisatie vindt de houding van de Curaçaose overheid opvallend. “We zijn een privé-organisatie en het gaat om een privétransport. De goederen zijn verzameld door de latino-community in Florida en komen dus niet van de Amerikaanse overheid.”

Het transport werd gisteren belemmerd door leden van de Isla-vakbonden, volgens Rodriques. De politie greep niet in. “Er is geen enkele juridische mogelijkheid om transporten naar Venezuela tegen te houden, maar we gaan nu verder met plan B”, aldus Rodrigues.

Aan boord zit voedsel, medicijnen, water en andere hulpgoederen. De overslag van deze spullen vindt vanochtend plaats, waarna het schip in de loop van de dag, zal vertrekken.

Deel dit artikel