Nieuws Curaçao

Curaçao haalt meer belastinggelden op dan voor corona

Curaçao haalt meer belastinggelden op dan voor corona

De belastinginkomsten van Curaçao in het eerste kwartaal van dit jaar overtreffen de niveaus van voor de uitbraak van de corona-pandemie. Dat valt op te maken uit de gegevens die zijn vrijgegeven door minister van Financiën, Javier Silvania.

In 2019 werd er bijna 352 miljoen gulden opgehaald in het eerste kwartaal. Dat zakte in 2020 tot net iets meer dan 307 miljoen en daalde in 2021 tot bijna 283 miljoen gulden. Het eerste kwartaal van dit jaar stijgen de inkomsten tot een record van iets meer dan 365 miljoen gulden.

bol

De belastinginkomsten in de maand maart waren dit jaar 158 miljoen gulden. Aanzienlijk meer dan de 100 en 109 miljoen in de coronajaren 2020 en 2021. Maar ook ruim meer dan in het pre-corona jaar 2019, toen nog 134,5 miljoen gulden aan belastingen werd opgehaald.

Nalevingsinitiatieven

Curaçao is vastbesloten om de belastinginkomsten te vergroten door te focussen op verschillende nalevingsinitiatieven en niet door middel van het verhogen van de belastingdruk op de huidige belastingbetalers.

Volgens het ministerie hebben de nieuwe nalevingsinitiatieven die in juni 2021 werden geïnitieerd hun effectiviteit bewezen en zullen in de komende maanden verder worden geïntensiveerd.

bol


Deel dit artikel