Nieuws Curaçao

Gokwet moet in 2023 toch echt komen

WILLEMSTAD РMinister Javier Silvania vindt invoering van de Landsverordening op de Kansspelen prioriteit nummer ̩̩n. Dat zei de bewindsman tijdens een bijeenkomst op Malta. De planning is om de nieuwe wet in het tweede kwartaal van 2023 aan het parlement aan te bieden. Ruim een jaar na eerdere planningen.

De nieuwe wet betekent niet dat de bestaande masterlicentiehouders direct moeten stoppen. Ze krijgen een overgangsperiode van achttien maanden. Maar binnen drie maanden moet er een vergunning aangevraagd zijn bij de Curaçao Gaming Authority. In totaal zijn er vijf masterlicentiehouders met ongeveer duizenden sublicenties, waar de overheid geen zicht meer op heeft.

bol

Online casino’s die al een vergunning hebben mogen onder de oude voorwaarden door, maar zijn ook verplicht de vergunning binnen drie maanden aan te vragen. De Gaming Control Board gaat beslissen wie er een vergunning krijgen en wie niet. 

De vergunning is niet zomaar aan te vragen. De gokbedrijven moeten voldoen aan de eisen. Dit betekent dat een deel van het bedrijf in Curaçao gevestigd moet zijn. 

Vertrekken

De gokbedrijven zijn met een reden in Curaçao gevestigd. Ze vinden de wetgeving fijn en het verkrijgen van een vergunning is erg simpel. Doordat dit nu allemaal gaat veranderen wil een groot deel van de aanbieders vertrekken. 

bol

Malta is hét gokeiland. Hier zijn een groot deel van de gokbedrijven gevestigd. Curaçao hoopt advies en hulp te krijgen van Malta. De eilanden hebben samen gesproken over de wereld van online kansspelen. 

Onderwijs

De opbrengsten uit de goksector bij invoering van de nieuwe wet zal voor een klein deel gebruikt orden om investeringen te doen in het onderwijs.

Drie procent om precies te zijn. Nog eens drie procent zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van sport op Curaçao.

Deel dit artikel