Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Geen coronabesmetting meer op stationsschip in Caribisch gebied

door Op 29-10-2020

Het stationsschip Zr.Ms. Groningen heeft haar operaties in het Caribisch gebied hervat. Het schip had uit voorzorg enige tijd haar bemanning in isolatie naar aanleiding van een COVID-19 besmetting. De GGD Curaçao heeft de voltallige bemanning van het schip getest op COVID-19 en constateerde hierbij geen nieuwe positieve gevallen.  Dat heeft de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied woensdagvond bekend gemaakt.

Het stationsschip voert patrouilles uit voor Defensie in het Caribisch gebied. Ook vaart zij patrouilles voor de Kustwacht in het Caribisch gebied en is het schip in te zetten bij noodhulp. De Zr.Ms Groningen heeft een NH-90 helikopter aan boord. Hierdoor kan er niet alleen vanaf de zee, maar ook vanuit de lucht, gepatrouilleerd worden om zo illegale drugstransporten en mogelijke aanlandingen van ongedocumenteerden tegen te gaan.

Het bemanningslid waarbij er enige tijd geleden COVID-19 is geconstateerd en aanleiding was voor Defensie om uit voorzorg de bemanning te isoleren, maakt het goed.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *