Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters

Philipsburg - Sinds dinsdag heeft Sint Maarten er weer zes nieuwe gevallen van Covid-19 bij. Dit brengt het totaalaantal vastgestelde besmettingen in het land op 156 en het totaalaantal huidige actieve gevallen op 76.

SXM besmettingenDat heeft minister van Volksgezondheid Richard Panneflek dinsdagavond bekendgemaakt. Van de actieve gevallen zitten 73 thuis in isolatie, zijn twee personen in het ziekenhuis opgenomen en is één patiënt geïsoleerd.

Het totaalaantal patiënten dat op Sint Maarten aan het virus is bezweken is 16 en inmiddels zijn 64 personen genezen. 111 Personen zitten in quarantaine en worden in de gaten gehouden. Zij zijn mogelijk in contact geweest met een van de bevestigde gevallen.

Ondertussen blijft gezondheidsautoriteit CPS tests uitvoeren. Tot dinsdagavond waren er 261 personen getest op de Princess Juliana International Airport en 839 personen binnen de gemeenschap. De minister deed wederom een beroep op de gehele gemeenschap om thuis te blijven bij griepverschijnselen en contact op te nemen met de huisarts. Om verdere verspreiding van het virus te beperken, wordt een dringend beroep gedaan op iedereen om een mondkapje te dragen, fysieke afstand te nemen en de handen regelmatig en grondig te wassen met zeep.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.