Nieuws Curaçao

Kenley Jansen gaat bijna 30 miljoen gulden verdienen bij Atlanta Braves

ATLANTA РHonkballer Kenley Jansen maakt een overstap naar Atlanta Braves. De 34-jarige Cura̤aose pitcher komt over van de Los Angeles Dodgers.

Jansen ondertekent een contract voor één jaar voor een bedrag van 16 miljoen Amerikaanse dollar, omgerekend 14,4 miljoen euro of 28,6 miljoen gulden.

bol

Los Angeles Dodgers

Jansen speelt sinds 2010 voor de Dodgers en werd drie keer uitgeroepen tot All-Star. Hij is in het bezit van 350 careersaves in twaalf major league-seizoenen. Alleen Craig Kimbel (372) moet hij voor laten gaan.

Jansen finishte vorig jaar met 38 saves in 69 wedstrijden, daarmee staat hij op de tweede plaats in de National League, net achter San Diego’s Marc Melancon.

Reliefpitcher

bol

Jansen speelde In totaal 701 wedstrijden, allemaal als reliefpitcher. Hij heeft een gemiddelde ERA van 2,37 met 1.022 strike-outs

Earned run average of ERA staat voor het aantal runs dat een werper tegen krijgt berekend over een volledige wedstrijd van negen innings. Hoe lager de ERA, hoe beter een pitcher presteert.

In oktober 2020 won Jansen met de Los Angeles Dodgers, voor het eerst sinds 1988, de World Series van de Amerikaanse Major League Baseball.


Deel dit artikel