Nieuws Curaçao

Belastingdienst Curaçao gaat illegaal vakantieverhuur aanpakken

WILLEMSTAD – Het Belasting Accountantsbureau BAB gaat strenger controleren op illegale vakantieverhuur. Het gaat hier om zowel particulieren als organisaties die woningen of vakantieaccommodaties verhuren zonder hiervoor de nodige belasting af te dragen. Dat meldt het ministerie van Financiën.

Die kwam vorige week bijeen op initiatief van de belangenvereniging van de hotelsector, CHATA. Ook de Ontvanger, BAB zelf, de Toeristen vereniging CTB en de Sector Fiscale Zaken waren aanwezig. Tijdens deze vergadering is ingegaan op de bestaande problematiek betreffende de illegale vakantieverhuur op Curaçao.

CHATA heeft een lijst opgesteld met de namen van de bij hun bekende particulieren en organisaties in de toeristenindustrie. Het Belasting Accountantsbureau BAB zal deze lijst als basis gebruiken voor de opsporing van illegale verhuur en controles, met de focus op fiscale verantwoordelijkheden.

Er wordt ook onderzoek verricht naar de verschillende toeristische accommodaties zodat er een duidelijk beeld kan worden geschetst van de huidige marktsituatie. Denk hierbij aan de particulieren die hun woning verhuren, hotels, horecagelegenheden, autoverhuurbedrijven en duikscholen.

Over drie maanden presenteert de BAB de resultaten van het onderzoek.

Deel dit artikel