Al het nieuws

Van onze correspondent

Oranjestad - Het ontwerp van het 600 kamers tellende Secret Baby Beach Aruba is bekend. De bouw van het resort in San Nicolas begon in november vorig jaar toen de eerste schoppen in de grond werden gezet.

ARU baby beachVolgens een verklaring van het bedrijf zullen de 600 kamers van Secrets Baby Beach Aruba in het vierde kwartaal van 2021 worden geopend. Het wordt het eerste resort van Apple Leisure Group ooit op Aruba, gelegen bij Baby Beach, in de nabijheid van San Nicolas. In een later stadium wordt het resort uitgebreid met 300 kamers.

Het all-inclusive hotel voor volwassenen bevat alle eigenschappen van het all-inclusive-merk, zoals reserveringvrij gastronomisch à la carte dineren, 24-uurs roomservice en nachtelijk entertainment.

De regering beschouwt het project als een bijzonder belangrijke ontwikkeling voor San Nicolas, dat wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Aruba. Tot nu toe is dit het eerste grote hotelproject. Daarom krijgt het strand en het gebied er omheen alvast een flinke opknapbeurt.

In het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan krijgt het hele gebied minus het Secrets-project en boetiekhotels de bestemming ‘beschermd natuurgebied’. Baby Beach en de stranden en zee eromheen waren altijd al bestemd als natuurgebied/natuurreservaat. Maar de overheid heeft aan die bestemming nooit uitvoering gegeven. Het is dus een natuurreservaat op papier gebleven.

De ontwikkelaars praten enthousiast over de ‘verfraaiing van Baby Beach en omliggende stranden’. Dat betekent vooral bebouwing: aanleg van paden, muurtjes, bouwsels voor watersportactiviteiten en andere recreatie. Zoals de aanleg van een buitenbar bij het strand voor de all-inclusive-gasten. Want, zo vertelt brand director Arthur Cabré van de ontwikkelaarsgroep: ,,San Nicolas heeft nog niet zoveel vertier voor onze gasten.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.