Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Ambitieuze Hiddink wil met ‘gretige spelersgroep’ naar WK

door Op 16-11-2020

Guus Hiddink heeft gisteren bij zijn presentatie als bondscoach en technisch directeur van Curaçao een duidelijke doelstelling uitgesproken. “Als er wordt gevraagd, gaan we naar het WK in Quatar in 2022? Dan zeg ik: ‘ja, we gaan naar het WK’.” Volgens Hiddink zou het fantastisch zijn als Curaçao het WK haalt. Hij gaat er hard aan werken om als team zo sterk mogelijk te worden. Hiddink werkte over de hele wereld, maar gaat nu voor de eerste keer in de Caraïben aan de slag gaat.

Hij vergeleek de ambitie van Curaçao om deel te nemen aan een WK met zijn functie als bondscoach van Australië, dat hij naar het WK in Duitsland in 2006 bracht. “Dat leek in het begin ook bijna onmogelijk, maar is wel gelukt”, aldus de 74-jarige coach.

Hiddink erkende dat de afronding van het vertrek van zijn voorganger, Remko Bicentini, te lang heeft geduurd. “Daardoor heeft het ook extreem lang geduurd voordat ik met het team aan de slag kon gaan.” De nationale voetbalbond FFK bereikte afgelopen donderdag tijdens een kort geding overeenstemming over de financiële afwikkeling van het contract. De benoeming van Hiddink werd in augustus al aangekondigd, nadat hij in het voorjaar was benaderd. “De situatie was vervelend voor Bicentini. Ik heb zelf ook wel eens in zo’n situatie gezeten. Maar voetbal gaat door”, zei de oud-bondscoach van Oranje. Hij wilde dat de bond eerst de zaak met Bicentini afrondde voordat hij zelf officieel met zijn werkzaamheden zou beginnen.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *