Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige resort in Otrobanda. Op verschillende locaties op het terrein wordt er volop verbouwd, vernieuwd en vertimmerd.

kuraBegin november werd de notariële akte van levering getekend bij notaris Myron Hu-A-Ng. ,,Voor Curaçao is dit belangrijk, namelijk dat na tien jaar aanmodderen in stadsdeel Otrobanda er nieuw leven wordt ingeblazen. En dit door een combinatie van lokale ondernemersgroepen die er echt iets moois van willen en ook kunnen maken”, aldus Arend de Winter, curator in het faillissement van Kura Hulanda.
De nieuwe eigenaren zijn met BMG Asset Management direct begonnen met de constructie- en renovatiewerkzaamheden.
De nieuwe groep mikt op een combinatie van huurwoningen, onder andere voor senioren maar ook andere doelgroepen, en een klein hotel van ongeveer 40 kamers.
De locatie van Kura Hulanda dicht bij het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) enerzijds en het uitgaansleven in Punda, Otrobanda en Rif Fort Village anderzijds, wordt gezien als een groot pluspunt voor het project.
De nieuwe eigenaarscombinatie wordt gevormd door drie groepen van lokale ondernemers met de nodige ervaring en successen: de groep van uitgaansgelegenheid Bonita, de Zanzibar-groep en de Infotrans/IT-groep. BMG Asset Management telt drie directeuren: Arjen van der Meulen, Berend Doedo Veenhuizen (geboren op Curaçao) en Lex Hanskamp. Voor dit project kregen zij het vertrouwen en de financiering van Vidanova Bank.
Voor het gelijknamige hotel op Westpunt, Kura Hulanda Lodge, is er nog geen oplossing. Curator De Winter hoopt dat het initiatief in Otrobanda andere investeerders zal aanzetten om het hotelcomplex op Bándabou over te nemen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.